Volkswagen geeft een voorproefje van de nieuwe generatie Polo

Geplaatst op: 27/01/2017

De Volkswagen Polo private lease is al jarenlang een populaire keuze binnen het Volkswagen-assortiment. De auto combineert rijcomfort met compactheid, waarmee hij zowel in de stad als op de snelweg goed presteert. De strakke lijnen van het ontwerp dragen daar natuurlijk ook aan bij – en het lijkt erop dat de volgende generatie Polo daarop voort borduurt. We hebben een voorproefje gekregen van hoe dat eruit komt te zien.

Zesde generatie Volkswagen Polo
De zesde generatie Volkswagen Polo zou volgend jaar moeten verschijnen. Daarmee verschijnt een nieuwe editie van het model dat al in 1975 geïntroduceerd werd. Qua design zal de auto niet grondig worden herzien, zoals dat eigenlijk nooit gebeurd. Er zullen subtiele veranderingen worden doorgevoerd in het ontwerp.

Verwachte verbeteringen nieuwe model
Wel zou Volkswagen, aldus verschillende Duitse en Engelse media, meer beenruimte achterin gaan bieden. De nieuwe generatie Volkswagen Polo zou minimaal 9 mm langer zijn, hoewel Auto Motor und Sport en andere Duitse bladen het hebben over tot 20 mm extra auto. De nu over een ton wegende Polo zou idealiter teruggebracht worden tot onder de 1.000 kg om het verbruik van de auto verder terug te brengen.

Wat we daarnaast kunnen verwachten is nog niet duidelijk. Recent maakte Volkswagen bekend met LG samen te werken aan ‘connected auto’s’, waarmee de modellen van het Duitse merk met apparaten thuis kunnen communiceren – en op een geavanceerd dashboard bijvoorbeeld realtime informatie kan ontvangen en versturen. Of dit een product is dat we al in de nieuwe Polo gaan zien, dat is nog even afwachten.

De verwachting is dat de nieuwe generatie Polo op de autosalon van Genève in maart 2017 onthuld zal worden. Tot die tijd moeten we het doen met onderstaand voorproefje: Autoweek spotte de nieuwe Volkswagen Polo GTI tijdens een testrit.

polo

Jouw Volkswagen Polo samenstellen? Klik hier!

Renault heeft plannen voor SUV-coupé naast Kadjar

Geplaatst op: 27/01/2017

De Renault Kadjar private lease is een populaire optie voor Renault-rijders die over de nodige ruimte willen beschikken. En met het succes van dat model ziet de Franse fabrikant mogelijkheden voor een nóg grotere uitvoering. Een SUV-coupé die gebaseerd is op de Renault Kadjar, maar die wel een losstaand model wordt.

Wat is een SUV-coupé eigenlijk?
Een SUV-coupé is een cross-over model. Groter dan een SUV, maar met de ontwerp-eigenschappen van een coupé. Daarmee is de auto geschikt voor zowel de stad als ruiger terrein, en is er een enorme hoeveelheid ruimte aanwezig voor bagage.

De SUV-coupé heeft op dit moment nog geen naam. De auto is nog in de conceptfase, maar het is duidelijk dat Renault aan het model werkt. Op de autosalon van Parijs in oktober laat Renault een nieuw studiemodel zien, waarmee het merk de basis legt voor de ontwerpstijl in de komende twee jaren. Die concept car is geen directe voorbode van de SUV-coupé, maar het design geeft wel een hint.

Een SUV-coupé voor de massamarkt
Het zou een opvallende stap zijn voor Renault. Het merk richt zich doorgaans op de ‘massamarkt’, wat betekent dat ze met ieder model een grote groep autorijders willen aanspreken. Een SUV-coupé is tot nu toe enkel op de markt gebracht door ‘premium’-merken, die auto’s tegen een hogere prijs aan een selectief publiek aanbieden. Renault zou dus de eerste zijn die een dergelijk model grootschalig aan de man wil brengen.

Op dit moment is het nog niet meer dan een hardnekkig gerucht. Maar wanneer Renault een officieel bericht naar buiten brengt met de eerste beelden van de auto, dan lees je dat natuurlijk hier.

Peugeot presenteert de nieuwe 2008 op de Autosalon van Parijs

Geplaatst op: 27/01/2017

Op de 2016-editie van de Autosalon van Parijs zullen alle grote automerken weer de nodige nieuwe modellen aankondigen. Zo ook Peugeot. Het Franse merk presenteert onder andere de nieuwe Peugeot 2008. Deze krijgt een facelift, zoals dat 3 jaar geleden ook al gebeurde.

Wat dat betreft is het wat opvallend dat er een nieuwe update komt. Na 3 jaar lijkt snel. Maar ondanks dat de nieuwe Peugeot 2008 op de Autosalon zal worden getoond, zal hij voorlopig nog niet beschikbaar komen. De verwachting is dat de auto pas eind 2017 leverbaar wordt.

Nieuw onderstel voor de 2008
Hoe de auto er precies uit komt te zien is nog niet helemaal duidelijk. Tot nu toe is het nieuwe model enkel ‘in het wild’ gespot, terwijl hij helemaal was ingepakt. (foto hieronder)

Wat wel zeker is, is dat de Peugeot 2008 een nieuw onderstel krijgt. PSA, doe moedermaatschappij van Peugeot en Citroen, is samen gaan werken met General Motors. Die twee bedrijven hebben een nieuw onderstel ontwikkeld. Dat gaat gebruikt worden voor de nieuwe Opel Meriva (van General Motors) en de Citroen C3 (van PSA). Ook de nieuwe 2008 krijgt dus dit onderstel. Dat zou ook een reden kunnen zijn voor de relatief snelle update.

SUV uiterlijk?
Tot we het model op de Autosalon te zien krijgen, weten we nog niets zeker. Maar ook aan het ontwerp zal waarschijnlijk gesleuteld zijn. Zowel de Meriva als de C3 krijgen in de komende facelift een steviger uiterlijk – zoals we dat bijvoorbeeld van SUV’s kennen. De kenners beweren dan ook dat de Peugeot 2008 hetzelfde staat te wachten.

Wanneer er meer bekend is lees je dat natuurlijk hier!

Opel werkt in het geheim al aan een nieuwe Corsa

Geplaatst op: 27/01/2017

Opel timmert hevig aan de weg de laatste maanden. Zo werd de Opel Ampera-E gepresenteerd en was er nieuws over veel nieuwe modellen die de komende tijd moeten gaan verschijnen. Maar de Duitse fabrikant is nog niet klaar: er lijkt ook op korte termijn een facelift te komen voor de Opel Corsa. Het populaire compacte model van Opel krijgt (enigszins verrassend) snel een nieuwe versie.

Nog geen twee jaar geleden werd namelijk de huidige Opel Corsa gelanceerd. Een nieuw model zou dus een snelle opvolger zijn. Uiteraard zijn er nog niet veel details bekend, aangezien de ontwikkeling van de auto ‘in het geheim’ plaatsvindt, maar het feit dat hij op de weg is gezien betekent dat er wel degelijk iets concreets speelt.

Een speelser uiterlijk voor de Opel Corsa?

Met de aanstaande komst van vergelijkbare modellen van andere fabrikanten zoals de Ford Fiesta en de Volkswagen Polo zou het kunnen dat Opel er wat meer haast achter heeft gezet. Op basis van de eerste foto (zie hieronder) valt op dat de nieuwe Opel Corsa een ander design zal krijgen. Het zijn subtiele veranderingen, maar de lijnen van de auto zijn een stuk speelser.

Bron: Autoevolution

Daarnaast is duidelijk geworden dat de Opel Corsa gebouwd wordt op een nieuw onderstel van het Duitse merk. Dit weegt een stuk minder dan waar de huidige Corsa op staat, wat invloed zal hebben op het gemiddelde verbruik van de auto.

Op dit moment is er nog niet meer bekend dan zojuist beschreven. Wanneer dat wel het geval is lees je dat natuurlijk hier.

Opel opent enorm complex om de auto van de toekomst te kunnen ontwerpen

Geplaatst op: 27/01/2017

Twee jaar geleden ging de bouw van start en nu is het klaar voor gebruik: een groot complex dat moet dienen als ‘laboratorium’ voor de auto van de toekomst. Het Global Propulsion Systems Laboratory (GPSL), zoals het genoemd is, gaat per direct in gebruik. Daar zal Opel gaan werken aan de aandrijflijn van de toekomst om zo naar eigen zeggen “een van de vooruitstrevendste fabrikanten van schone, duurzame aandrijflijnen te blijven, zoals we bewijzen met de volledig elektrische Ampera-e”.

Wat is een aandrijflijn precies?

Een aandrijflijn is wellicht een wat technische term, maar het houdt simpelweg in dat het gaat om alle componenten die zorgen dat het vermogen van de auto wordt omgezet in aandrijving. Achtereenvolgens zijn dit: de motor, de koppeling, de versnellingsbak, het differentieel en natuurlijk de wielen.

De investering van 210 miljoen euro in het nieuwe test- en ontwikkelingscentrum is de grootste vastgoedinvestering in Rüsselsheim sinds de bouw van de Opel-fabriek in 2002.
De GSPL heeft een oppervlakte van 36.000 m2 en heeft naast een technologiecentrum ook verschillende kantoorruimtes en 45 moderne testbanken om nieuwe technieken voor het eerst uit te proberen.

Duurzame technologie belangrijk voor Opel
Zoals gezegd heeft Opel het complex geopend met het doel een voorloper te worden (of blijven) op het gebied van duurzame technologie. Met de recente lancering van de Opel Ampera-E is daarmee een nieuwe stap gezet. Maar de Duitse fabrikant zal het daar niet bij laten.

Naast de elektrische auto’s die op dit moment al worden ontworpen zullen er in de toekomst geheel nieuwe aandrijflijnen moeten komen die ervoor zorgen dat autorijden nog schoner wordt. Nu hebben ze daarvoor de modernste gereedschappen tot de beschikking en kan Opel hier veel efficiënter en sneller aan werken.

Krijgt de nieuwe Opel Corsa (eindelijk weer) een sedan-versie?

Geplaatst op: 27/01/2017

Enkel de allereerste Opel Corsa, de zogeheten Corsa A, kreeg een sedan-versie. Voor de Europese markt dan. In Zuid-Amerika bijvoorbeeld is de versie ‘met een kont’ jarenlang een populair model geweest dat met meerdere versies van de Corsa werd gebouwd. Maar de afgelopen jaren was het stil rondom de sedan. Met de aanstaande nieuwe versie lijkt daar verandering in te komen.

Hoe de Opel Corsa Sedan eruit komt te zien
Hieronder zie je de eerste foto van de Opel Corsa Sedan, die tijdens een proefrit gesnapt werd door Autoweek. Uiteraard is de auto volledig ingepakt, maar de contouren van het ontwerp zijn goed te zien. Het is duidelijk dat de auto, net als de ‘normale’ Corsa, vloeiende lijnen krijgt en een sprekende voorkant. Of de grill de productieversie haalt valt te betwijfelen.

Bekijk een preview van de Opel Corsa Sedan hier: Bron: Autoweek

Snel een nieuwe versie van de Corsa
Recent kon je al op ons blog lezen dat er eerder dan verwacht een nieuwe versie komt van de Opel Corsa. Met de aanstaande komst van vergelijkbare modellen van andere fabrikanten zoals de Ford Fiesta en de Volkswagen Polo zou het kunnen dat Opel er wat meer haast achter heeft gezet.

Daarnaast is duidelijk geworden dat de Opel Corsa gebouwd wordt op een nieuw onderstel van het Duitse merk. Dit weegt een stuk minder dan waar de huidige Corsa op staat, wat invloed zal hebben op het gemiddelde verbruik van de auto. Dit onderstel zal naar alle waarschijnlijkheid ook voor de Corsa Sedan worden gebruikt, zodat ook deze kan profiteren van deze voordelen.

Of en wanneer de Opel Corsa Sedan ook naar Nederland komt is op dit moment niet bekend. Het zou kunnen dat het Duitse merk deze variant enkel in Zuid-Amerika op de markt brengt, daar waar het model eerder al heel succesvol was.

De Volkswagen Golf cabrio is niet meer

Geplaatst op: 27/01/2017

Al vanaf het moment dat de allereerste Volkswagen Golf van de band rolde, ruim 25 jaar geleden, is de cabrio-variant een klassiek model. De cabrio is natuurlijk nooit zoveel verkocht als de ‘normale’ Volkswagen Golf, maar is wel altijd een graag geziene gast in het straatbeeld geweest. Nu is de Volkswagen Golf cabrio niet meer.

Volkswagen heeft besloten om de productie van het model stop te zetten. Daarmee wordt er ruimte gemaakt voor een grotere productie van andere modellen, zoals de Volkswagen Golf en de Tiguan.

Recent nog een facelift
Het nieuws is extra opvallend, want vorig jaar kreeg de Volkswagen Golf Cabriolet nog een kleine facelift, maar die heeft de levensduur van het model dus maar heel kort verlengd. Toen gingen er overigens al geruchten over de stop van de productie: het nieuwe model was namelijk nog steeds gebaseerd op de zesde generatie Golf, en niet op de nieuwe zevende. Die komt er dus ook niet meer.

De Volkswagen Beetle als laatste optie
Met het verdwijnen van de Volkswagen Golf Cabriolet heeft de Duitse fabrikant nog maar één cabriolet in het assortiment, de Beetle. In 2012 stopte Volkswagen in Nederland al met de Eos. Voor iedereen die een cabrio private lease wil gaan rijden is dit dus de laatste optie wat Volkswagen betreft.

De productie van de reguliere Volkswagen Golf gaat natuurlijk gewoon door. Het nieuwe model komt er snel aan. Iedere 5 of 6 jaar komt er een nieuwe versie van de Volkswagen Golf en dat ritme lijkt niet onderbroken te worden: volgens de Duitse pers staat het namelijk al vast dat deze in 2017 op de markt komt. We blikken vast vooruit naar de Volkswagen Golf 8.

Lees hier meer over de Volkswagen Golf 8

Infographic: Het effect van Volkswagen’s duurzame beleid

vwinfo
Geplaatst op: 25/01/2017

Na een roerige periode is Volkswagen vastbesloten om weer aan de top te komen. Eén van de maatregelen is het ‘Think Blue Factory’ plan. Dit plan werd in 2010 al geïntroduceerd om besparingen op zowel het milieu als eigen kosten te bewerkstelligen. Met de tegenslagen die het Duitse merk te verwerken kreeg werd er meer kracht achter gezet, en dat betaalt zich nu uit.
Lees meer »

Volkswagen gaat met partikelfilter schonere benzineauto’s maken

particle
Geplaatst op: 22/01/2017

Na een moeilijke periode is Volkswagen vastbesloten terug aan de top van de automarkt te komen. Met een duidelijke focus op duurzaamheid wil het bedrijf een voortrekkersrol innemen op het terugdringen van uitstoot. Eerder schreven we bijvoorbeeld al over de nieuwe strategie van Volkswagen waarin elektrische auto’s een belangrijke plek innemen. Maar ook de benzineauto’s worden niet vergeten, die krijgen binnenkort een partikelfilter.


Lees meer »

Captur en Kadjar maken van Renault het tweede merk in Europa

capturgrand
Geplaatst op: 13/01/2017

Renault is stevig aan de weg aan het timmeren. Mede door haar populaire crossover modellen Captur en Kadjar is het Franse merk nu achter Volkswagen het grootste automerk in Europa. Daarmee heeft Renault een grote slag geslagen, aangezien het Ford van die tweede plaats moest stoten. Hoe is dat precies gelukt?
Lees meer »

Opel viert 50-jarig jubileum van haar befaamde testcircuit

circuit
Geplaatst op: 02/12/2016

In april 1966 ging het Opel Test Center open. Ruim 50 jaar geleden zette Opel in het Duitse stadje Dudenhofen voor het eerst een auto op het wegdek. Nu nog steeds is het testcircuit dé plek om nieuwe modellen te testen. Voor Opel een mijlpaal om bij stil te staan.


Lees meer »

Renault wil auto over twee jaar laten communiceren met andere auto’s én stoplichten

connect
Geplaatst op: 18/10/2016

Alle grote autofabrikanten zijn volop in beweging. Met de ontwikkelingen op de markt, zoals elektrisch rijden en zelfrijdende auto’s, is er veel te winnen. Zo ook bij Renault. Het Franse merk richt zich volop op zelfrijdende functies, maar ook op ‘connected cars’: het verbinden van de auto met allerlei andere zaken, om de rij-ervaring zo goed mogelijk te maken. Over twee jaar moet dat al realiteit zijn.
Lees meer »

Peugeot’s nieuwe i-Cockpit dashboard van dichtbij bekeken

icoc
Geplaatst op: 04/10/2016

Met de introductie van de nieuwe Peugeot 3008 werd ook het splinternieuwe dashboard van het Franse merk voor het eerst getoond. Het i-Dashboard 2.0 zoals het met een mooie naam heet, moet hét interieur van de nieuwe generatie auto’s van Peugeot worden. Het gaat daarbij om betere besturing zonder afleiding, connectiviteit en natuurlijk moet het er ook gewoon mooi uit zien. We nemen een kijkje van dichtbij.

Lees meer »

Volkswagen gaat de komende jaren 30 elektrische auto’s uitbrengen

elect
Geplaatst op: 20/09/2016

Volkswagen gaat een nieuwe start maken. Met het plan ‘Together – Strategy 2025’ wordt de basis gelegd voor de komende 10 jaar. Daarin wil het Duitse merk het vertrouwen van de consument wil terugwinnen, en weer het grootste automerk ter wereld worden. Het plan draait vooral om elektrische auto’s: in de komende jaren komen er maar liefst 30 nieuwe modellen aan.

Lees meer »

Opel Zafira heeft een facelift gekregen. Wat is er nieuw?

zafira
Geplaatst op: 13/09/2016

Voor iedereen die meer ruimte nodig heeft, voor extra passagiers of juist bagage, is de MPV (Multiple Purpose Vehicle) een populaire keuze. Opel heeft in dat segment de Zafira in haar assortiment. De
Lees meer »

Zoeken

Laatste Nieuws

Tags

sponsoringonderzoekTVRTLAutowereldparticulierINGawardsserious requestnoordkaap challengeOccasionspeugeotauto nieuwsperselektrischretailcertificaatkeurmerkbelastingthuiswinkeltechniekinnovatieduurzaamheidvakantie2014HSBKostenawardzakelijk leasenwksponsorliveterbergVNAmediamarktBPMvan