Nissan Vmotion 2.0 Concept: strak design en luxe uitstraling

Geplaatst op: 22/06/2017

Suicide doors, een scherm zo breed als de auto zelf en veiligheid voorop. Nissan deelde in Detroit diens toekomstvisie, waarbij strakke lijnen en een futuristisch design de hoofdrol spelen. Een glorieuze rol die het hart van menig autoliefhebber sneller deed kloppen. De Nissan Vmotion 2.0 werd dan ook niet voor niets verkozen tot het beste concept van de North American international Auto Show.

Lees meer »

Nissan Qashqai naar een hoger niveau getild

Geplaatst op: 13/06/2017

De Nissan Qashqai ging tien jaar geleden de boeken in als de auto die mensen massaal over deed stappen naar de compacte crossover. Hoe houd je zo’n succes vast? Nissan waagt een poging met een facelift van het populaire model, waarbij aandacht is besteed aan het interieur, het exterieur én de functionaliteiten van de auto. Eind deze zomer staat de nieuwe Qashqai in de showroom.

Lees meer »

Nieuwe motor voor de Skoda Fabia

Geplaatst op: 01/06/2017

Een nieuwe Skoda Fabia, die laat nog even op zich wachten. Het populaire lid van de Skoda-familie krijgt echter wel een update, in de vorm van een nieuwe 1.0 liter driecilinder TSI-benzinemotor. Deze vervangt vanaf nu de huidige 1.2 TSI-viercilinder die tot voor kort standaard in de Skoda Fabia werd ingebouwd. Wie snel leest zal zit misschien als een achteruitgang zien, maar dat is het in de praktijk zeker niet.

Lees meer »

Mercedes-Benz wil tien elektrische modellen in 2022

Geplaatst op: 22/05/2017

Mercedes-Benz heeft altijd al grote ambities gehad. Op het gebied van elektrische mobiliteit zet de Duitse autofabrikant, in samenwerking met zusje Smart, deze trend voort. Met tien elektrische modellen in 2022 wil Mercedes-Benz hoge ogen gooien. Om deze belofte waar te maken moeten ze wel dringend aan de bak; tot op heden is de B 250 e het enige elektrisch aangedreven model uit het assortiment.

Lees meer »

Leasen voor particulieren steeds populairder

Geplaatst op: 15/05/2017

Private lease wordt steeds populairder; de talloze voordelen van leasen ten opzichte van kopen leverde vorig jaar een groei van maar liefst 78% op. Dit meldt leasebrancheorganisatie VNA, een organisatie die overkoepelend zicht heeft op alle leaseactiviteiten in Nederland.

Lees meer »

Citroën introduceert: de E-Berlingo Multispace

Geplaatst op: 08/05/2017

Citroën heeft haar aanbod uitgebreid met een elektrisch model: de E-Berlingo Multispace. Naar verwachting is de elektrische variant van de Berlingo in september te verwachten bij de dealers. Prijzen zijn tot op heden onbekend.

Lees meer »

Volkswagen vindt Chinese partner om nieuwe elektrische auto’s mee te gaan bouwen

Geplaatst op: 27/01/2017

Volkswagen heeft de afgelopen tijd een duidelijke boodschap de wereld in gebracht: het concern wil een voorloper worden in elektrisch rijden en zal daarvoor de komende jaren heel veel vernieuwingen gaan doorvoeren. Dat betekent een nieuw imago zien neer te zetten, maar ook veel nieuwe auto’s maken. Om dat laatste voor elkaar te krijgen wordt er vanaf nu ook samengewerkt met een Chinese partner.

Lees meer »

Volkswagen geeft een voorproefje van de nieuwe generatie Polo

Geplaatst op: 27/01/2017

De Volkswagen Polo private lease is al jarenlang een populaire keuze binnen het Volkswagen-assortiment. De auto combineert rijcomfort met compactheid, waarmee hij zowel in de stad als op de snelweg goed presteert. De strakke lijnen van het ontwerp dragen daar natuurlijk ook aan bij – en het lijkt erop dat de volgende generatie Polo daarop voort borduurt. We hebben een voorproefje gekregen van hoe dat eruit komt te zien.

Lees meer »

Renault verdubbelt de actieradius van de elektrische Zoe

Geplaatst op: 27/01/2017

Het is de afgelopen maanden wel duidelijk geworden dat de strijd tussen de grote autofabrikanten zal plaatsvinden op het gebied van elektrisch rijden. Renault maakt daarin de volgende stap. Het Franse merk was er met de Renault Zoe al vroeg bij – recent werd de 100.000e al geleverd, zo las je al op ons blog – en dat model wordt nu verder aangescherpt.

Lees meer »

Peugeot presenteert de nieuwe 2008 op de Autosalon van Parijs

Geplaatst op: 27/01/2017

Op de 2016-editie van de Autosalon van Parijs zullen alle grote automerken weer de nodige nieuwe modellen aankondigen. Zo ook Peugeot. Het Franse merk presenteert onder andere de nieuwe Peugeot 2008. Deze krijgt een facelift, zoals dat 3 jaar geleden ook al gebeurde.

Wat dat betreft is het wat opvallend dat er een nieuwe update komt. Na 3 jaar lijkt snel. Maar ondanks dat de nieuwe Peugeot 2008 op de Autosalon zal worden getoond, zal hij voorlopig nog niet beschikbaar komen. De verwachting is dat de auto pas eind 2017 leverbaar wordt.

Lees meer »

Opel werkt in het geheim al aan een nieuwe Corsa

Geplaatst op: 27/01/2017

Opel timmert hevig aan de weg de laatste maanden. Zo werd de Opel Ampera-E gepresenteerd en was er nieuws over veel nieuwe modellen die de komende tijd moeten gaan verschijnen. Maar de Duitse fabrikant is nog niet klaar: er lijkt ook op korte termijn een facelift te komen voor de Opel Corsa. Het populaire compacte model van Opel krijgt (enigszins verrassend) snel een nieuwe versie.

Lees meer »

Opel opent enorm complex om de auto van de toekomst te kunnen ontwerpen

Geplaatst op: 27/01/2017

Twee jaar geleden ging de bouw van start en nu is het klaar voor gebruik: een groot complex dat moet dienen als ‘laboratorium’ voor de auto van de toekomst. Het Global Propulsion Systems Laboratory (GPSL), zoals het genoemd is, gaat per direct in gebruik. Daar zal Opel gaan werken aan de aandrijflijn van de toekomst om zo naar eigen zeggen “een van de vooruitstrevendste fabrikanten van schone, duurzame aandrijflijnen te blijven, zoals we bewijzen met de volledig elektrische Ampera-e”.

Lees meer »

Krijgt de nieuwe Opel Corsa (eindelijk weer) een sedan-versie?

Geplaatst op: 27/01/2017

Enkel de allereerste Opel Corsa, de zogeheten Corsa A, kreeg een sedan-versie. Voor de Europese markt dan. In Zuid-Amerika bijvoorbeeld is de versie ‘met een kont’ jarenlang een populair model geweest dat met meerdere versies van de Corsa werd gebouwd. Maar de afgelopen jaren was het stil rondom de sedan. Met de aanstaande nieuwe versie lijkt daar verandering in te komen.

Lees meer »

De Volkswagen Golf cabrio is niet meer

Geplaatst op: 27/01/2017

Al vanaf het moment dat de allereerste Volkswagen Golf van de band rolde, ruim 25 jaar geleden, is de cabrio-variant een klassiek model. De cabrio is natuurlijk nooit zoveel verkocht als de ‘normale’ Volkswagen Golf, maar is wel altijd een graag geziene gast in het straatbeeld geweest. Nu is de Volkswagen Golf cabrio niet meer.

Lees meer »