Volkswagen vindt Chinese partner om nieuwe elektrische auto’s mee te gaan bouwen

Geplaatst op: 27/01/2017

Volkswagen heeft de afgelopen tijd een duidelijke boodschap de wereld in gebracht: het concern wil een voorloper worden in elektrisch rijden en zal daarvoor de komende jaren heel veel vernieuwingen gaan doorvoeren. Dat betekent een nieuw imago zien neer te zetten, maar ook veel nieuwe auto’s maken. Om dat laatste voor elkaar te krijgen wordt er vanaf nu ook samengewerkt met een Chinese partner.

Lees meer »

Volkswagen geeft een voorproefje van de nieuwe generatie Polo

Geplaatst op: 27/01/2017

De Volkswagen Polo private lease is al jarenlang een populaire keuze binnen het Volkswagen-assortiment. De auto combineert rijcomfort met compactheid, waarmee hij zowel in de stad als op de snelweg goed presteert. De strakke lijnen van het ontwerp dragen daar natuurlijk ook aan bij – en het lijkt erop dat de volgende generatie Polo daarop voort borduurt. We hebben een voorproefje gekregen van hoe dat eruit komt te zien.

Lees meer »

Renault verdubbelt de actieradius van de elektrische Zoe

Geplaatst op: 27/01/2017

Het is de afgelopen maanden wel duidelijk geworden dat de strijd tussen de grote autofabrikanten zal plaatsvinden op het gebied van elektrisch rijden. Renault maakt daarin de volgende stap. Het Franse merk was er met de Renault Zoe al vroeg bij – recent werd de 100.000e al geleverd, zo las je al op ons blog – en dat model wordt nu verder aangescherpt.

Lees meer »

Peugeot presenteert de nieuwe 2008 op de Autosalon van Parijs

Geplaatst op: 27/01/2017

Op de 2016-editie van de Autosalon van Parijs zullen alle grote automerken weer de nodige nieuwe modellen aankondigen. Zo ook Peugeot. Het Franse merk presenteert onder andere de nieuwe Peugeot 2008. Deze krijgt een facelift, zoals dat 3 jaar geleden ook al gebeurde.

Wat dat betreft is het wat opvallend dat er een nieuwe update komt. Na 3 jaar lijkt snel. Maar ondanks dat de nieuwe Peugeot 2008 op de Autosalon zal worden getoond, zal hij voorlopig nog niet beschikbaar komen. De verwachting is dat de auto pas eind 2017 leverbaar wordt.

Lees meer »

Opel werkt in het geheim al aan een nieuwe Corsa

Geplaatst op: 27/01/2017

Opel timmert hevig aan de weg de laatste maanden. Zo werd de Opel Ampera-E gepresenteerd en was er nieuws over veel nieuwe modellen die de komende tijd moeten gaan verschijnen. Maar de Duitse fabrikant is nog niet klaar: er lijkt ook op korte termijn een facelift te komen voor de Opel Corsa. Het populaire compacte model van Opel krijgt (enigszins verrassend) snel een nieuwe versie.

Lees meer »

Opel opent enorm complex om de auto van de toekomst te kunnen ontwerpen

Geplaatst op: 27/01/2017

Twee jaar geleden ging de bouw van start en nu is het klaar voor gebruik: een groot complex dat moet dienen als ‘laboratorium’ voor de auto van de toekomst. Het Global Propulsion Systems Laboratory (GPSL), zoals het genoemd is, gaat per direct in gebruik. Daar zal Opel gaan werken aan de aandrijflijn van de toekomst om zo naar eigen zeggen “een van de vooruitstrevendste fabrikanten van schone, duurzame aandrijflijnen te blijven, zoals we bewijzen met de volledig elektrische Ampera-e”.

Lees meer »

Krijgt de nieuwe Opel Corsa (eindelijk weer) een sedan-versie?

Geplaatst op: 27/01/2017

Enkel de allereerste Opel Corsa, de zogeheten Corsa A, kreeg een sedan-versie. Voor de Europese markt dan. In Zuid-Amerika bijvoorbeeld is de versie ‘met een kont’ jarenlang een populair model geweest dat met meerdere versies van de Corsa werd gebouwd. Maar de afgelopen jaren was het stil rondom de sedan. Met de aanstaande nieuwe versie lijkt daar verandering in te komen.

Lees meer »

De Volkswagen Golf cabrio is niet meer

Geplaatst op: 27/01/2017

Al vanaf het moment dat de allereerste Volkswagen Golf van de band rolde, ruim 25 jaar geleden, is de cabrio-variant een klassiek model. De cabrio is natuurlijk nooit zoveel verkocht als de ‘normale’ Volkswagen Golf, maar is wel altijd een graag geziene gast in het straatbeeld geweest. Nu is de Volkswagen Golf cabrio niet meer.

Lees meer »

Infographic: Het effect van Volkswagen’s duurzame beleid

vwinfo
Geplaatst op: 25/01/2017

Na een roerige periode is Volkswagen vastbesloten om weer aan de top te komen. Eén van de maatregelen is het ‘Think Blue Factory’ plan. Dit plan werd in 2010 al geïntroduceerd om besparingen op zowel het milieu als eigen kosten te bewerkstelligen. Met de tegenslagen die het Duitse merk te verwerken kreeg werd er meer kracht achter gezet, en dat betaalt zich nu uit.
Lees meer »

Volkswagen gaat met partikelfilter schonere benzineauto’s maken

particle
Geplaatst op: 22/01/2017

Na een moeilijke periode is Volkswagen vastbesloten terug aan de top van de automarkt te komen. Met een duidelijke focus op duurzaamheid wil het bedrijf een voortrekkersrol innemen op het terugdringen van uitstoot. Eerder schreven we bijvoorbeeld al over de nieuwe strategie van Volkswagen waarin elektrische auto’s een belangrijke plek innemen. Maar ook de benzineauto’s worden niet vergeten, die krijgen binnenkort een partikelfilter.


Lees meer »

Captur en Kadjar maken van Renault het tweede merk in Europa

capturgrand
Geplaatst op: 13/01/2017

Renault is stevig aan de weg aan het timmeren. Mede door haar populaire crossover modellen Captur en Kadjar is het Franse merk nu achter Volkswagen het grootste automerk in Europa. Daarmee heeft Renault een grote slag geslagen, aangezien het Ford van die tweede plaats moest stoten. Hoe is dat precies gelukt?
Lees meer »

Opel viert 50-jarig jubileum van haar befaamde testcircuit

circuit
Geplaatst op: 02/12/2016

In april 1966 ging het Opel Test Center open. Ruim 50 jaar geleden zette Opel in het Duitse stadje Dudenhofen voor het eerst een auto op het wegdek. Nu nog steeds is het testcircuit dé plek om nieuwe modellen te testen. Voor Opel een mijlpaal om bij stil te staan.


Lees meer »

Renault wil auto over twee jaar laten communiceren met andere auto’s én stoplichten

connect
Geplaatst op: 18/10/2016

Alle grote autofabrikanten zijn volop in beweging. Met de ontwikkelingen op de markt, zoals elektrisch rijden en zelfrijdende auto’s, is er veel te winnen. Zo ook bij Renault. Het Franse merk richt zich volop op zelfrijdende functies, maar ook op ‘connected cars’: het verbinden van de auto met allerlei andere zaken, om de rij-ervaring zo goed mogelijk te maken. Over twee jaar moet dat al realiteit zijn.
Lees meer »

Peugeot’s nieuwe i-Cockpit dashboard van dichtbij bekeken

icoc
Geplaatst op: 04/10/2016

Met de introductie van de nieuwe Peugeot 3008 werd ook het splinternieuwe dashboard van het Franse merk voor het eerst getoond. Het i-Dashboard 2.0 zoals het met een mooie naam heet, moet hét interieur van de nieuwe generatie auto’s van Peugeot worden. Het gaat daarbij om betere besturing zonder afleiding, connectiviteit en natuurlijk moet het er ook gewoon mooi uit zien. We nemen een kijkje van dichtbij.

Lees meer »